Foto's

Informatie over de competitie

Deelname

Tot 1 december kunnen leden zich opgeven voor deelname aan de voorjaarscompetitie 2017. Leden kunnen zich als team of individueel opgeven. Van de leden die zich individueel hebben opgegeven wordt bekeken welke speelsterkte en ervaring ze hebben. Zij kunnen dan een nieuwe team vormen of eventueel bij geschiktheid in overleg met het betreffende team worden geplaatst bij een bestaand team. 
 
Leden die zich hebben opgegeven voor de competitie betalen competitiebijdrage.
Indien men zich afmeldt voor de competitie nadat de sluitingsdatum voor inschrijving is gepasseerd, is men in beginsel verplicht, ongeacht de reden, de competitiebijdrage te voldoen, tenzij men een vervanger heeft geregeld of de overige teamleden hebben ingestemd met een hogere bijdrage per persoon.

Invaller(s) regelen

Indien door blessures en/of andere omstandigheden een team spelers tekort komt, kan het team een beroep doen op de aangewezen reservespelers (zie website). Deze reservespelers moeten wel op basis van de speelsterkte van het team mogen deelnemen aan het team.

Aandachtspunten

De meeste problemen die tijdens de competitie ontstaan tussen TCH-teams en de tegenstanders kunnen worden VOORKOMEN. Belangrijk is dat de captains van de teams het competitieboekje goed doorlezen en op de hoogte zijn van de regels voor dit speeljaar. Het is belangrijk dat de regels worden nageleefd. Indien er vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan altijd contact op met een competitieleider. Hieronder staan enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Het ploeguitwisselingsformulier op de juiste manier gebruiken. Dit betekent:
  • Alle gegevens invullen en controleren, ook van de tegenstander.
  • Controleren aan de hand van de ledenpasjes.
  • Afspraken, al dan niet afwijkend van de regels, op het formulier zetten en door de captains van beide teams ondertekenen.
  • Dit alles vóór aanvang van de eerste partij van de dag.
 • De sterkste spelers (volgens speelsterkte op het pasje) spelen tegen elkaar. Dit betekent dus bijv. dat de sterkste speler de eerste enkel speelt en de zwakste speler de laatste enkel. Met betrekking tot de dubbels speelt het sterkste koppel (volgens speelsterkte op het pasje) de eerste dubbel. Op deze wijze moet het ook op het wedstrijdformulier worden vermeld.
 • Het inhalen van wedstrijden die zijn afgelast moeten in principe gebeuren op een daarvoor aangewezen inhaaldag. Indien men daarvan wil afwijken en op een andere dag wil inhalen, moet dit worden afgestemd met de tegenstander en worden goedgekeurd door de competitieleider.

Competitiebijdrage

Competitiebijdrage:
 
Per team € 13,50 per speelronde.

Betaling van competitie- (lessen)

De team captain regelt de competitiebijdrage onderling met de andere spelers in het team, en zorgt voor tijdige betaling aan TC Haalderen.
(betaling moet voldaan zijn voor de tweede speelronde).

Competitietraining

Training wordt verzorgd door Marcel Evers van Toptennistraining.
Tijdens de training leer je handige tips en trucs voor het spelen van competitiewedstrijden.
Je kunt je individueel of als team opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

banen open

baanwel.jpg
Tennisweer
Haalderen
Meer tennisweer in Haalderen

Vrienden van TCH